2 bijzondere locaties

in IJmuiden

Locatie informatie

De Felison Terminals bevinden zich in IJmuiden op 15 minuten van Haarlem en 30 minuten van Amsterdam. Aan de monding van het Noordzeekanaal, met een rauw randje. De Terminals zijn gebouwd voor de Ferrylijn naar Newcastle en de cruiseschepen die van over de hele wereld hier aanleggen. In de Felison Terminals zijn diverse ruimtes beschikbaar voor het organiseren van uw bijeenkomst of evenement.  De terminals bevinden zich op 2 plekken. De Felison Terminal ligt aan het Sluisplein in IJmuiden, de plek waar de Ferry naar Newcastle aanlegt. Hier bevinden zich drie multifunctionele ruimtes voor evenementen en vergaderingen: het Kraaiennest , de Cruise Lounge en de Glazen Wachthal. Aan de andere kant van de haven ligt de Felison Cruise Terminal: een ontvangstruimte voor passagiers van cruiseschepen die aanleggen in IJmuiden.

Route naar Felison Terminal

Voor het Kraaiennest, de Cruise Lounge en de Glazen Wachthal

Auto

Vanaf de A9 neemt u de afslag IJmuiden / Beverwijk (A22). Volg de borden IJmuiden en sla linksaf bij de verkeerslichten. Volg vanaf het Pontplein (veerboot naar Velsen Noord/Beverwijk) de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal (aan uw rechterhand). Hier staan borden naar Newcastle aangeven. Neem de afslag De Geul, onder het viaduct door. U komt dan uit op de Dokweg. Volg de Dokweg en neem de eerste rotonde naar rechts (bij het Shell-station). Volg de Halkade. Deze weg komt uit bij de Felison Terminal aan het Sluisplein. 

Openbaar vervoer

U kunt Connexxion lijn 74 vanaf station Beverwijk nemen naar de Felison Terminal. Komt u vanuit Haarlem, neem dan lijn 385 en stap over naar lijn 74 op Plein 1945. Vanuit lijn 74 stapt dan uit bij de halte Oranjestraat. Vervolgens is het nog ongeveer 5 tot 10 minuten lopen naar de terminal.

Felison Terminal
Sluisplein 55
1975 AG IJmuiden
Plan route →

Route naar Felison Cruise Terminal

Auto

Vanaf de A9 neemt u de afslag IJmuiden / Beverwijk (A22). Volg de borden IJmuiden en sla linksaf bij de verkeerslichten. Volg vanaf het Pontplein (veerboot naar Velsen-Noord / Beverwijk) de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal (aan uw rechterhand). Hier staan borden naar Newcastle aangeven. Neem de afslag De Geul, onder het viaduct door. U komt dan uit op de Dokweg. Volg de Dokweg en ga op de twee rotondes rechtdoor. U komt nu uit op de Kromhoutstraat. Volg de Kromhoutstraat en neem de eerste afslag rechts (Strandweg). De Strandweg gaat uiteindelijk over in de Zeehavenweg. Na een ongeveer 500 meter vindt u de Felison Cruise Terminal aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

De Felison Cruise Terminal is bereikbaar met buslijn 382 richting IJmuiden aan Zee van Connexxion. U kunt vanaf station Amsterdam Sloterdijk rechtstreeks naar de bushalte IJmuiden aan Zee (aan de Badweg). Vanaf de bushalte loopt u in 5 minuten naar de Felison Cruise Terminal. Komt u vanaf Beverwijk of Haarlem, neem dan lijn 74 of 385 en stap over op halte Dennekoplaan. 

Felison Cruise Terminal
Cruiseboulevard 10
1976 EB IJmuiden
Plan route →

Parkeergelegenheid

Parkeren in de haven van IJmuiden is gratis. Direct aan de kade van de Felison Terminal bevindt zich voldoende parkeergelegenheid voor ca. 100 auto’s. De Felison Cruise Terminal beschikt over een groot, eigen parkeerterrein met slagboom. In combinatie met de omgeving kunt u op 2 minuten lopen van de Cruise Terminal gratis ca. 500 auto’s parkeren.

Omgeving